Σελίδες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Απαράδεκτη ρύπανση των παραλιών του ΒΔ τμήματος του Ακάμα

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη ρύπανση των παραλιών του ΒΔ τμήματος του Ακάμα

Αξιότιμε κύριε,

με αυτή την επιστολή μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζει ο βυθός και οι παραλίες του ΒΔ τμήματος του Ακάμα (κόλπος Πόλης Χρυσοχούς έως και το Ακρωτήριο Αρναούτης).

Όπως φάινεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, εκτός απο τους σωρούς σκουπιδιών που στοιβάζονται κάθε χρόνο, ολόκληρες κατασκευές στήνονται κάθε καλοκαίρι απο κατασκηνωτές, (κουζίνες, αποχωρητήρια, πλυντήρια ψυγεία κ.α) μετατρέποντας την περιοχή χρόνο με τον χρόνο, σε σκυβαλότοπο.

Μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου του Νέου Χωρίου και της εθελοντικής ομάδας «Καθαριστές του Βυθού» οργανώνουν εδώ και χρόνια καθαρισμό του βυθού και των παραλιών της προαναφερθήσας περιοχής. Παρά τις προσπάθειες της κοινοτικής Αρχής Νέου Χωριού και του Τμήματος Δασών η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε να παρουσιάζει αυτή την εικόνα και να χρειάζεται τα μέλη των ομάδων μας να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για τον καθαρισμό των σκουπιδιών ασυνείδητων κατασκηνωτών και εκδρομέων.

Ζητούμε επειγόντως τη συμβολή σας με κάθε τρόπο για την εφαρμογή του νόμου περι παραλιών και λήψη πρακτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χωριού

2 σχόλια:

Gourounella είπε...

Ti skefteste na kanete? distixos i perioxi tou akama den einai i moni!!

Theopemptou είπε...

@Gourounella
Το 2007 εξασφάλισα 2.7εκ λίρες για να κάνουμε καθαρισμό όλης της Κύπρου αλλά δυστυχώς χάθηκαν στην αλλαγή κυβέρνησης.
Υπόψη ότι στο σχέδιο Ακάμα περιέχεται κονδύλι για καθαρισμό.
Τώρα κινώ διαδικασίες ... πάλι από την αρχή
όσον αφορά το βυθό της θάλασσας είχα συναντήσεις με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης που κάνει και καταδύσεις για να βρούμε τρόπο να καθαρίσουμε και το βυθό σε ορισμένες περιοχές.
[Γράφεις πολύ ωραία μπράβο σου!]