Σελίδες

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Τρομακτικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών - Το ΒΗΜΑ

Το ΒΗΜΑ:
*
Το 2080 θα παλεύουν με τις πλημμύρες σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κρήτη
* Η Αθήνα θα καταναλώνει κατά 30% περισσότερη ενέργεια το καλοκαίρι για κλιματισμό

Αύξηση 30% της κατανάλωσης ενέργειας για κλιματισμό κατά τη θερινή περίοδο θα παρουσιάσει η Αθήνα ως το 2080. Τότε, σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κρήτη θα παλεύουν με τις πλημμύρες, όπως στη Νοτιοανατολική Ασία σήμερα, ως 50.000 άνθρωποι τον χρόνο.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προβλέψεις των ειδικών που καταγράφονται στη νέα πολυσέλιδη «τρομακτική» έκθεση για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην Ευρώπη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, του Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα (Οκτώβριος 2008). Οπως καταγράφεται στην έκθεση, από το 1980 ως και το 2007 οι οικονομικές επιπτώσεις στην Ευρώπη από την υπερθέρμανση του πλανήτη έφθασαν τα 197 δισ. ευρώ. Στις κλιματικές αλλαγές αποδίδουν οι ειδικοί και 88.500 θανάτους την ίδια περίοδο.
Περισσότερα εδώ

1 σχόλιο:

Leni είπε...

Έχει καιρό που σκέφτομαι ότι -που εν να έρτει η ώρα μου φυσικά- εν είμαι σίγουρη αν θέλω να φέρω μωρά σε τούτο τον κόσμο που πάει κατά διαόλου. Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι την ίδια άποψη συμμερίζεται αρκετός κόσμος της ηλικίας μου.
How tragic is that?