Σελίδες

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

άνυδρα ουρητήρια για άντρες.

άνυδρα ουρητήρια για άντρες.

Γιατί άνυδρα ουρητήρια;

Επειδή απλά επιτυγχάνεται εξοικονόμηση νερού 100% και παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας.

Το 25-30% του παραγόμενου νερού χρησιμοποιείται στα αποχωρητήρια. Αν αναλογιστούμε ότι ένας άνδρας ημερησίως χρησιμοποιεί την τουαλέτα το ολιγότερο 3 φορές την ημέρα για να ουρήσει τότε αυτομάτως καταναλώνεται νερό από ένα καζανάκι 5 λίτρα κάθε φορά. Άρα 3 φορές χ 5 λίτρα = 15 λίτρα την ημέρα για κάθε άντρα. Στον χρόνο ισοδυναμεί με 5.475 λίτρα πόσιμου νερού για κάθε άντρα το οποίο μπορεί να εξοικονοιμηθεί με την χρησιμοποίηση των άνυδρων ουρητηρίων. Αν μιλάμε για περίπου 200.000 άνδρες στην Κύπρο που μπορούν και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ουρητήρια τότε συνεπάγεται εξοικονόμηση νερού της τάξης του ενός εκατομμυρίου ενενήντα πέντε χιλιάδων τόνων νερού ετησίως. (5.475λίτρα τον χρόνο για κάθε άντρα επί 200.000 άντρες = 1.095.000.000 λίτρα= 1.095.000 τόνους νερού)

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πως τα άνυδρα ουρητήρια έστω και αν φαίνεται παράξενο είναι πιο υγιεινά από τα υφιστάμενα που χρησιμοποιούν νερό. Το 96% των ούρων είναι νερό και δεν χρειάζεται επιπλέον νερό για να μεταφέρει το νερό (ούρα) στην αποχέτευση.

Με τα άνυδρα ουρητήρια επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν υπάρχει καθόλου νερό για να μεταφερθεί στην αποχέτευση και έπειτα σε βιολογικό σταθμό για επεξεργασία. Δεν υπάρχει επίσης λόγος για χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών ματιών που να ρυθμίζουν τη ροή του νερού.

Εφαρμογή τέτοιων ουρητηρίων μπορεί να γίνει σε όλους του χώρους όπως σε δημόσια και κυβερνητικά κτίρια, σχολεία, στρατόπεδα, γήπεδα, κοινόχριστους χώρους, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, φυλακές, κλινικές, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κολλέγια, ακόμα και στις ιδιόκτητες οικίες.

Στην Αμερική και ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια η χρήση τέτοιων ουρητηρίων ενθαρρύνεται και επιδοτείται 100% με δωρεάν εφαρμογή.

Η χρήση των άνυδρων ουρητηρίων πιστεύουμε είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και να ενθαρρυνθούν για να εξυπηρετήσει τον άμεσο στόχο της εξοικονόμησης νερού.

ουρητήρια στο HILTON PARK HOTEL με τα εξής αποτελέσματα:

· Μέχρι σήμερα 23 Ιουνίου 2008 δεν έχει χρησιμοποιηθεί σταγόνα νερού σε κανένα ουρητήριο

· Από την ημέρα εκείνη δεν έγινε παραμικρή χρήση ενέργειας (ακύρωση του ηλεκτρονικού ματιού)

Ένα άλλο παράδειγμα με αριθμούς.

Στο Nissi Beach Hotel στην Αγία Νάπα όπως και σε πολλά άλλα ξενοδοχεία όσο αφορά τα ουρητήρια λειτουργούσε ως εξής:

Στα 3 ουρητήρια μέσα στο ξενοδοχείο υπήρχε ένα καζανάκι το οποίο ήταν ρυθμισμένο κάθε 10 λεπτά να γεμίζει και να απελευθερώνει το νερό (6 λίτρα περίπου) αυτόματα στα 3 ουρητήρια ανεξαρτήτως αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι.

Κατανάλωση νερού : απελευθέρωση 6 λίτρων νερού κάθε 10 λεπτά άρα = 60 λίτρα την ώρα Χ 24 ώρες Χ 365 μέρες ισούται με 525.600 (πεντακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες εξακόσια λίτρα νερού).

Στο ξενοδοχείο υπήρχαν ακόμα δύο τέτοια σημεία που λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο. Άρα λοιπόν στο σύνολο τριών σημείων έγινε εξοικονόμηση νερού 3 Χ 525.600 = 1.576.800 (Ένα εκατομύριο πεντακόσιες εβδομήντα έξι χιλιάδες οκτακόσια λίτρα νερού)

Δηλαδή με την χρησιμοποίηση 7 άνυδρων ουρητηρίων σε ένα ξενοδοχείο έγινε αυτή η εξοικονόμηση παράλληλα με εξοικονόμηση ενέργειας.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και πολλά άλλα ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια.